Tudástár

még több

Átlépte a kétezret az idei lakástüzek száma

Február 22-ig 2173 lakástüzet regisztráltak Magyarországon – közölte a az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Megéri felkészülni a legrosszabbra

Naponta több bejelentés is érkezik lakástüzekről, az okozott kár akár milliós is lehet az ingatlanokban. Az ilyen esetek némi odafigyeléssel megelőzhetők, de ha beüt a baj, a lakásbiztosítás komoly segítséget jelenthet. Balla Tamással, a Magyar Biztosítók Szövetsége Lakásbiztosítási Bizottságának elnökével beszélgettünk.

Eső előtt köpönyeg, avagy baleset előtt biztosításkötés

A nyári időszakban az átlagosnál is több veszélynek vagyunk kitéve. Mivel a társadalombiztosítás egyre kevesebb fedezetet nyújt érdemes biztosítással is készülni az esetleges balesetekre. Ám a szerződés megkötése előtt mindenképp tájékozódjunk a feltételek részleteiről.

Ha nyár akkor tűzveszély

A legmelegebb évszakban a szabadtéri tüzek főleg az erdőkben és az aratásokon ütnek ki, még hozzá túlnyomórészt gondatlanság miatt. Bár a sérülések és a halálesetek száma évek óta csökken érdemes biztosítással is készülni az esetleges balesetekre.

Az ingyenes balesetbiztosítás nem biztos, hogy elég

Nyáron a gyerekek a szokottnál is több veszélynek vannak kitéve. Jó ha a szülők felkészülnek a lehetséges balesetekre. Az elsősegély-nyújtás elsajátítása mellett, a bölcsődésekre, az óvodásokra és a tanulókra érdemes diákbiztosítást is kötni. Az ingyenes állami konstrukció ugyanis nem nyújt teljes védelmet.

A Felelős Jövő site a Magyar Biztosítók Szövetségének megbízásából készült.

All rights reserved © 2017.