Átlépte a kétezret az idei lakástüzek száma

Február 22-ig 2173 lakástüzet regisztráltak Magyarországon – közölte a az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az adatsor azért is brutális, mert az előző év egészében 6512 lakástüzet regisztráltak, vagyis az idei első két hónapban a vonatkozó 2015-ös számok csaknem harmada már teljesült. Tavaly egyébként 598 személyi sérülést jegyeztek fel és 75-en haltak meg. Az arányokat némiképp módosítja, hogy az OKF tapasztalatai szerint az őszi és a téli időszakban ugrik meg a lakástüzek száma, betudhatóan a fűtési rendszerek működésének, illetve az adventi időszaknak.

A szervezet arról is tájékoztatott, hogy a lakástüzek 99 százalékban emberi gondatlanságra vagy szándékosságra vezethetők vissza. A legtipikusabb ok például a nyílt láng nem rendeltetésszerű használata, gyakori, hogy ételkészítéskor tűz keletkezik. Második helyen szerepelnek az elektromos eszközök vagy az elektromos hálózat meghibásodásai. Az éppen nem használt berendezéseket tanácsos leválasztani a hálózatról. A harmadik leggyakoribb ok a különféle fűtőeszközökkel kapcsolatos. A tűzesetekért sokszor a dohányosok a felelősök.

Ön elbírna otthonában a lángoló étolajjal?Tekintse meg a Katasztrófavédelem informatív videóját.

Önhöz bejut a tűzoltó otthonába ha baj van? A folyóson tárolt dolgok veszélyt jelentenek.Tekintse meg a Katasztrófavédelem informatív videóját.

2016.03.04.

Hány napom van hátra a nyugdíjig?

Az eredmény kiszámításához adja meg a születési dátumát.

Születési dátum:

Tovább


A Felelős Jövő site a Magyar Biztosítók Szövetségének megbízásából készült.

All rights reserved © 2017.