Tudástár

még több

Készüljön a jövőre - felelősséggel biztosítva

A felelősségbiztosítás hiánya egy vállalkozásnak akár a jövőjét is kockára teheti. De biztosítást a magánszemélyeknek is érdemes kötniük: a havidíjak sokszor egy koncertjegy árából is kijönnek.

A rosszra is készülni kell!

Ahhoz hogy a milliós kártérítések ne tegyék tönkre egy háztartás vagy egy vállalkozás büdzséjét, a potenciális károkozóknak felelősségbiztosítást kell kötniük. A cégek erre egyre nagyobb számban ébrednek rá, a magánemberek részéről azonban egyelőre viszonylag kevés az érdeklődő. Erről is beszéltünk dr. Csermely Tiborral, a MABISZ Felelősségbiztosítási bizottsági tagjával.

Komoly bajokat előzhet meg egy jó felelősségbiztosítás

Általános nemzetközi, egyúttal Magyarországon is tapasztalható trend, hogy nő a felelőssége azoknak akik kárt okoznak másoknak, legyen szó munkahelyi balesetről vagy a szomszéd lakás leáztatásáról. Molnos Dániel a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára ezért kiemelten fontosnak látja, hogy legyen megfelelő összegű felelősségbiztosítása a cégeknek és a háztartásoknak is, mert ha baj van, ez a legjobb módja a költségek kezelésének.

Növekednek a működési kockázatok

Az átalakuló szabályozási környezet miatt a vállalatoknak egyre növekszik a felelősségük a működésük során bekövetkező károk vonatkozásában, és sokan azzal sincsenek tisztában, hogy emekkora és milyen széleskörű felelősséggel tartoznak. Az esetleges baleset során keletkező jogos igényeket a legegyszerűbben felelősségbiztosítással lehet fedezni.

A Felelős Jövő site a Magyar Biztosítók Szövetségének megbízásából készült.

All rights reserved © 2017.