Nyugdíjbiztosítás


Magyarország még mindig alulbiztosított

A biztosítási piacon belül az életbiztosítások arányának növekedését és a nyugdíjbiztosítások gyarapodását tartja a magyar biztosítási szektor szükséges fő fejlődési irányának Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke, aki szerint Magyarország még mindig erősen alulbiztosított a fejlett európai országokhoz viszonyítva.

MABISZ-elnök: Magyarország még mindig az alulbiztosítottak közé tartozik

A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk - mondta a biztosítás világnapja alkalmából Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke az MTI-nek adott interjúban.

A jövőben előtérbe kerül az öngondoskodás

Egyre népszerűbbek lesznek a nyugdíjbiztosítások

Takarékoskodjunk a jövőnkre!

Egy frissen publikált összesítés szerint – amelyet az Európai Biztosítók Szövetsége, az Insurance Europa a közelmúltban készített – kiderül, az életbiztosítási szegmens meghatározó Európában: a legfejlettebb piac Lichtenstein, Svájc, Finnország, Dánia és az Egyesült Királyság. Ezekben az országokban az egy főre eső átlag életbiztosítási költés éves szinten 3000-3500 euró.

Az öngondoskodás pillérei

Az aktív dolgozóknak csak alig negyede rendelkezik bármilyen nyugdíjcélú megtakarítással. Saját megtakarításaikban bíznak a legtöbben, de jelenleg a lakosság mindössze egytizede képes rendszeresen pénzt félretenni, ráadásul jóval alacsonyabb összeget, mint ami a megfelelő mértékű nyugdíj-kiegészítéshez elegendő lenne – derül ki az NRC Piackutató Kft. legújabb kutatásából.

Ideális eset a több lábon álló öngondoskodás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) demográfiai számításai szerint 2050-re négy aktív keresőre már hat eltartott jut. Az intézet korábbi közlése szerint az átlagos jövedelmű magyar munkavállaló átlagos mértékű állami nyugdíja korábbi keresetének 77 százalékát teszi ki. Ugyanakkor az Európai Unió 2012-ben kiadott előrejelzése szerint 2050-ben a magyar átlagpolgár keresetének már csak 65,5 százalékát fogja kézhez kapni nyugdíjként.

A jövőnk a tét

Napjainkban a 18–59 évesek alig negyede rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással, háromnegyedük semmiféle pénztári befizetéssel nem rendelkezik, amit nyugdíjas éveire szánna – derül ki az NRC Piackutató Kft. kutatásából.

Biztonságos nyugdíjas éveket

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számításai szerint a felnőtt magyar lakosság kétharmadát aktívan foglalkoztatja a nyugdíjkérdés: a gazdaságilag aktív emberek nagy része pedig úgy érzi, várható nyugdíja nem lesz elegendő arra, hogy megéljen belőle.Felelősségbiztosítás


Készüljön a jövőre - felelősséggel biztosítva

A felelősségbiztosítás hiánya egy vállalkozásnak akár a jövőjét is kockára teheti. De biztosítást a magánszemélyeknek is érdemes kötniük: a havidíjak sokszor egy koncertjegy árából is kijönnek.

A rosszra is készülni kell!

Ahhoz hogy a milliós kártérítések ne tegyék tönkre egy háztartás vagy egy vállalkozás büdzséjét, a potenciális károkozóknak felelősségbiztosítást kell kötniük. A cégek erre egyre nagyobb számban ébrednek rá, a magánemberek részéről azonban egyelőre viszonylag kevés az érdeklődő. Erről is beszéltünk dr. Csermely Tiborral, a MABISZ Felelősségbiztosítási bizottsági tagjával.

Komoly bajokat előzhet meg egy jó felelősségbiztosítás

Általános nemzetközi, egyúttal Magyarországon is tapasztalható trend, hogy nő a felelőssége azoknak akik kárt okoznak másoknak, legyen szó munkahelyi balesetről vagy a szomszéd lakás leáztatásáról. Molnos Dániel a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára ezért kiemelten fontosnak látja, hogy legyen megfelelő összegű felelősségbiztosítása a cégeknek és a háztartásoknak is, mert ha baj van, ez a legjobb módja a költségek kezelésének.

Növekednek a működési kockázatok

Az átalakuló szabályozási környezet miatt a vállalatoknak egyre növekszik a felelősségük a működésük során bekövetkező károk vonatkozásában, és sokan azzal sincsenek tisztában, hogy emekkora és milyen széleskörű felelősséggel tartoznak. Az esetleges baleset során keletkező jogos igényeket a legegyszerűbben felelősségbiztosítással lehet fedezni.Balesetbiztosítás


Átlépte a kétezret az idei lakástüzek száma

Február 22-ig 2173 lakástüzet regisztráltak Magyarországon – közölte a az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Megéri felkészülni a legrosszabbra

Naponta több bejelentés is érkezik lakástüzekről, az okozott kár akár milliós is lehet az ingatlanokban. Az ilyen esetek némi odafigyeléssel megelőzhetők, de ha beüt a baj, a lakásbiztosítás komoly segítséget jelenthet. Balla Tamással, a Magyar Biztosítók Szövetsége Lakásbiztosítási Bizottságának elnökével beszélgettünk.

Eső előtt köpönyeg, avagy baleset előtt biztosításkötés

A nyári időszakban az átlagosnál is több veszélynek vagyunk kitéve. Mivel a társadalombiztosítás egyre kevesebb fedezetet nyújt érdemes biztosítással is készülni az esetleges balesetekre. Ám a szerződés megkötése előtt mindenképp tájékozódjunk a feltételek részleteiről.

Ha nyár akkor tűzveszély

A legmelegebb évszakban a szabadtéri tüzek főleg az erdőkben és az aratásokon ütnek ki, még hozzá túlnyomórészt gondatlanság miatt. Bár a sérülések és a halálesetek száma évek óta csökken érdemes biztosítással is készülni az esetleges balesetekre.

Az ingyenes balesetbiztosítás nem biztos, hogy elég

Nyáron a gyerekek a szokottnál is több veszélynek vannak kitéve. Jó ha a szülők felkészülnek a lehetséges balesetekre. Az elsősegély-nyújtás elsajátítása mellett, a bölcsődésekre, az óvodásokra és a tanulókra érdemes diákbiztosítást is kötni. Az ingyenes állami konstrukció ugyanis nem nyújt teljes védelmet.Kockázati biztosítás


Kevés itthon a biztosítás!

Csak a munkabalesetekből átlagosan évi 17 ezret regisztrálnak, a daganatok és a keringési rendszer betegségei miatt pedig egy esztendőben közel 100 ezren halnak meg. A kockázati biztosítások száma, néhány pozitív trend ellenére mégis alacsony. Az okokról Molnos Dániel a Magyar Biztosítók Szövetségének a főtitkára beszélt.Hány napom van hátra a nyugdíjig?

Az eredmény kiszámításához adja meg a születési dátumát.

Születési dátum:

Tovább


A Felelős Jövő site a Magyar Biztosítók Szövetségének megbízásából készült.

All rights reserved © 2017.